Vägen mot vuxendomen tystar oss mer och mer. Till dess vi blivit anpassade och lärt oss att acceptera vår oansenlighet. Tills vi funnit oss i att det alltid finns någon som är mer värd än oss själva. Barnet vill fråga oss varför. Barnet är tystat.

En tankeväckande, viktig monologföreställning, med nyskrivna visor på svenska. DET TYSTADE BARNET handlar om människor som kallas en belastning - de osynliga, förbisedda, uträknade - och ett litet, nyfiket barn, som vill fortsätta fråga oss, vem som egentligen bestämmer vårt mänskliga värde?

Föreställningar i Sverige och Finland spelas under 2023.

27.1.2023 Uppsala
28.1.2023 Göteborg
29.1.2023 Malmö
3.2.2023 Norrköping
4.2.2023 Växjö
5.2.2023 Stockholm

Biljetter släpps den 25 november

TEXT OCH MUSIK Matteus Blad
PÅ SCENEN Matteus Blad
LÄNGD 70 minuter

Växjöfödda skådespelaren och musikern Matteus Blad (f. 1987) är bosatt i Helsingfors, och har fått sin utbildning vid bl.a. Stockholm Operastudio och Det Jyske Musikkonservatorium i Danmark. Hans senaste föreställningsturné Bellman 280 år (2020) hyllades av press och publik, både i Finland och Sverige, och är även den hittills enda svenskspråkiga föreställning som tagit sig till finalen av den nationella monologtävlingen i Uleåborg (Valtakunnallinen monologikilpailu, 2021). Matteus Blads föreställningar kännetecknas av att det talade och sjunga ordet vävs samman i monologer och visor, liksom värme och omtanke för den lilla, till synes “osynliga” människan.

Foto: Ingemar Raukola

Foto: Ingemar Raukola

Foto: Ingemar Raukola

Foto: Ingemar Raukola

Foto: Ingemar Raukola